Opslagstavlen [http://kjukken.dk/forum]
Opslagstavlen [http://kjukken.dk/forum/viewboard.php?BoardID=1]
Midt om natten som musical [http://kjukken.dk/forum/viewtopic.php?TopicID=76]
[http://kjukken.dk/forum/viewtopic.php?TopicID=76#6989]

Jakob B 
Mar 20, 2004 Kl. 08:55 AM
Midt om natten som musical

"Midt om natten" på scenen

TEATER: Odense Teater åbner næste sæson med en musical-udgave af Larsens hit-film

Af Jørgen Aagaard Annonce

Hjemløse, rockere, højreorienterede politikere, politifolk og ganske almindelige mennesker vil befolke scenen. Både i fredelig sameksistens og i giftige gadekampe.

Det gør de i filmen og således også på scenen.

Ganske vist bliver det ikke med Kim Larsen i hovedrollen, men det bliver hans og Erik Clausens film "Midt om natten", der åbner næste sæson på Odense Teaters Store Scene. Naturligvis i en ommøbleret udgave, og som regulær musical.

Teaterchef Kasper Wilton har længe været i forhandlinger med folkene bag filmen og Nordisk Film, som også har visse rettigheder efter instruktøren Erik Balling, og de forhandlinger er nu faldet på plads, så arbejdet kan gå igang.

Hjemløse og rockere

- Det er en drøngod historie, som vi glæder os til at præsentere for publikum, siger Kasper Wilton.

Historien handler kort fortalt om unge hjemløse, som har besat en saneringsmoden ejendom i København. De hamres ud af politiet og opretter i stedet en idyllisk minifristad kaldet "Haveje" i Sydhavnen.

Her dukker en flok rockere op og gør livet gult og blåt og surt for det nye samfund, men hvordan skal man lige håndtere den slags?

Uenigheden hersker, venskaber bliver til fjendskaber, idyllen krakelerer og så dukker Susan Himmelblå op.....

- Det er første gang "Midt om natten" skrives om til regulær teater, og vi er stolte af at få lov til at udføre opgaven, siger Kasper Wilton, som forventer det bliver en større forestilling med mange medvirkende.

Mette Himmelblå

Han vil ikke ud på musical-markedet og hente forstærkninger til de store roller, for som han siger, så har han efterhånden samlet et teaterensemble i Jernbanegade, der kan løse alle opgaver. Også musicals, der kræver aktørere, der både kan synge, danse og spille teater.

I filmen er det Kim Larsen og Erik Clausen, der indtager de mandlige hovedroller, mens det var Birgitte Raaberg, der spillede købmandens datter Susan Himmelblå og efterfølgende er blevet identisk med rollen.

På Odense Teater bliver det Claus Riis Østergaard og Mads M. Nielsen, der spiller Benny og Arnold, mens Mette Maria Ahrenkiel skal op som Susan Himmelblå.

En af teatrets skuespillere, Tina Kruse Andersen, skal omdanne filmmanuskriptet til teaterbrug sammen med instruktøren Kim Weiss Andersen, og Christian Baltzer får ansvaret for at musikken kommer fornemt op af orkestergraven.

- Vi synes, det er dejligt, at vi kan præsentere et nyt stykke, som publikum alligevel kender, fordi det er dansk, siger Kasper Wilton, der indrømmer, at det er vel sent, at aftalerne med rettighedshaverne er kommet på plads. Men hellere det end slet ikke.

- Vi får travlt, for prøverne skal begynde inden sommerferien, siger han, der har planlagt premiere i begyndelsen af september.
fra: www.fyensstiftstidende.dk

...Endelig . Har selv, utallige gange, tænkt på hvorfor der ikke var nogen der tog initiativ til dette. Ideen er da oplagt. Det her kan kun blive en success, naår man tænker på hvor gode Odense Teater efterhånden er blevet til musicals!!

[Edited by Jakob B på Mar 20, 2004 Kl. 08:56 AM]




Besøgende siden 2002
 
tForum version b0.94.2.3 (© 2003 tForumDevTeam)