Banner
 • 23. oktober 1945

  Kim Melius Larsen bliver født, søn af skolelærer Alfred Larsen (1916-2005) og Eva Flyvholm Olsen (1918-2014).

  Han bliver døbt i Valgmenighedskirken i Kerteminde, hvor han i 2001 også gifter sig med Liselotte Kløvborg.

 • Efteråret 1969

  Gasolin' dannes i miljøet omkring Sofiegården på Christianshavn af Kim Larsen, Franz Beckerlee og Wili Jönsson.

  Bjørn Uglebjerg er i starten af bandets levetid trommeslager, men bliver i 1971 udskiftet med Søren Berlev, og denne besætning holdt til opløsningen i 1978.

 • 1970

  Kim Larsen debuterer som skuespiller i en birolle i filmen Ang.: Lone af Franz Ernst. En film, som Gasolin' i øvrigt laver musik til.

  Filmen handler om en ung pige, der stikker af fra et opdragelseshjem, hvor fra man følger hendes sociale deroute.

 • 1. april 1971

  Gasolin' skriver under på en 5-årig pladekontrakt med pladeselskabet CBS.

  21. november 1971

  Gasolin's debutalbum, "Gasolin'", udsendes, og der afholdes reception i Klub 17 i Lavendelstræde, hvor bandet møder deres senere manager Bjarne Kamby.

  Omslaget til pladen stammer fra en Tintin-tegneserie, og teksten på sporvognen er speciallavet til pladen af tegner og Tintin-skaber, Hergé, som Gasolin' var store beundrere af. Tegningen stammer i øvrigt fra Tintin-hæftet "De syv krystalkugler".

 • Gasolin' medvirker i DR-programmet "Benzindrengene", som bl.a. følger bandet i øvelokalet.

  15. november 1972

  Gasolin's andet album, "Gasolin' 2", udsendes, og der afholdet reception på Fingerbøllet i Wildersgade

  Det karismatiske omslag er tegnet af Peder Bundgaard og forestiller en kombination af Elvis og Fedtmule.

  Sangen "Min Tøs" er en fordansket udgave af "Black Girl" af Lead Belly. En sang, som bl.a. Nirvana også har lavet en coverversion af.

 • November 1973

  "Gasolin' 3" udkommer, og der holdes i den forbindelse pressemøde på Andy's Bar i Gothersgade. Coveret til Gasolin' 3 er malet at Tage Hansen, og bandet fik netop øje på det på Andys Bar, en nat de fik en godnatøl efter et job i provinsen. Det hænger der den dag i dag.

  Der er i denne periode interne stridigheder i gruppen, som forløses af, at Kim Larsen i samme periode udsender sit første soloalbum med titlen "Værsgo'". Samtlige medlemmer fra Gasolin' medvirker dog på albummet, og Kim Larsen får musikalsk følgeskab af vennen Thomas Grue.

  På billedet ses fra venstre Ole Frø (1945-2006), Kim Larsen og Thomas Grue (1952-2010) under indspilningen til en musikvideo til "Christianshavns Kanal".

 • I 1974 agerer Gasolin' opvarmningsband for Mott The Hoople rundt omkring i Europa.

  November 1974

  "Stakkels Jim" udkommer som værende det første album med en egentlig titel. I denne forbindelse afholdes der reception i et DSB-tog mellem Hovedbanegården og Helsingør.

 • Ifølge Kim Larsen var dette året, hvor Gasolin' spillede bedst.

  14. oktober 1975

  "Gas 5" udkommer, og der afholdes pressemøde i Sofiekælderen på Christianshavn. Albummet indeholder udødelige klassikere som "Rabalderstræde", "Kvinde min" og "Masser af succes".

  24. november 1975

  Gasolin' spiller sig selv i TV-udsendelsen "GAS", hvor man følger bandet på landevejen. Udsendelsen er bl.a. kendt for en version af "Kvinde Min", som spilles på legetøjsinstrumenter i tour-bussen.

 • 24. marts 1976

  Gasolin' rejser til USA for første gang for at arbejde med oversættelsen af "Gas 5", der får titlen "What a Lemon", som også er Rabalderstrædes engelske titel. Senere på året tager Gasolin' på turne i USA, hvilket efter eget udsagn ikke var nogen stor succes.

  21. juni 1976

  Bandets første livealbum ud af tre, "Live Sådan", udsendes. Albummet blev optaget som en del af Kulturkanonen anno 2006.

  1. juli 1976

  Gasolin' giver en legendarisk koncert i Idrætsparken under titlen "Concert of the Year". Bandet er klædt i hvide habitter.

  4. november 1976

  Pladen "Efter endnu en dag" udkommer. Udgivelsen er præget af et andet lydbillede end forgængerne, hvor bl.a. strygere og klaver er fremtrædende. Indspilningerne var ifølge Wili Jönsson noget mere langtrukkent end tidligere.

  11. december 1976

  Gasolin' medvirker i DR-programmet "Lørdagshjørnet", hvor de bl.a. spiller "Sirenesangen" fra det seneste album.

 • Statsminister Anker Jørgensen citerer fra første vers i sangen "Det er en kold tid" i sin nytårstale.

  Foråret 1977

  Kim Larsen rejser sammen med Værsgo'-makkeren Thomas Grue til Atlanta i USA for at indspille pladen "Kim Larsen & Yankee Drengene" med studiemusikere fra byen.

  11. november 1977

  Pladen "Gør det noget" udsendes. Pladen bliver Gasolin's sidste egentlige studieplade og indeholder klassikere som "Strengelegen" og "Det bedste til mig og mine venner".

 • 15. februar 1978

  "Kim Larsen og Yankee Drengene" udsendes. På pladen findes en uptempo-version af "This is my life" fra "Efter endnu en dag".

  21. august 1978

  Gasolin' spiller deres sidste koncert i Folkets Park i Malmö, Sverige. Beslutningen om at gå i opløsning blev taget på Gæstgivergården i Allinge på Bornholm en måneds tid forinden.

  Samme år udkommer desuden "Killin' Time" og "Gøglernes Aften - Live i Skandinavien", som er et livealbum med optagelser fra Skandinavien-touren.

 • 3. februar 1979

  Kim Larsen deltager ved Dansk Melodi Grand Prix med sangen "Ud i det blå". Med sig på scenen har han bl.a. Henning Pold, og der indledes et mangeårigt samarbejde. Sangen ender som nummer tre og må se sig slået af "Disco Tango" med Tommy Seebach.

  17. september 1979

  Kim Larsens andet soloalbum udkommer og får titlen "231045-0637" efter hans personnummer. Dette album går derfor ofte under navnet "Personnummerpladen".

  19. september 1979

  Efter mere eller mindre mislykkede forsøg på at slå igennem i USA med Gasolin', forsøger Kim Larsen nu på egen hånd at tage af sted for at finde et band "over there".

 • 12. marts 1981

  Efter et års tid i USA udkommer den engelsksprogede plade "Jungle Dreams", som er Kim Larsens første forsøg på at slå igennem internationalt som soloartist. Sangen "Donnez-Moi Du Feu" bliver et stort hit i Frankrig.

 • Kim Larsen udsender i 1982 sit andet album fra USA med titlen "Sitting on a Time Bomb". I modsætning til den første plade er "Jungle Dreams" tilføjet som bandnavn. Pladen indeholder bl.a. en coverudgave af Bob Dylans "Tangled Up In Blue" og hyldesten til nyligt afdøde John Lennon "Fly Away Into The Night".

  8. november 1982

  Kim Larsen afslutter sine kontraktlige forpligtelser over for pladeselskabet CBS ved at udsende maxi-singlen "5 Eiffel". Musikerne på pladen tegner bl.a. den første udgave af Gasolin' med Bjørn Uglebjerg på trommer.

  December 1982

  Gasolin' gendannes kortvarigt under "Gorilla Galla"-touren, som opsættes af Gasolin's første trommeslager Bjørn Uglebjerg. Udover Gasolin' optræder også Lone Kellermann, Frede Fup, Troels Trier og Peter Ingemann.

 • 24. november 1983

  Albummet "Midt om natten" udkommer. "Midt om natten" indeholder foruden titelsangen klassikere som "Papirsklip", "Haveje" og "Susan Himmelblå" og er til dato den bedste sælgende plade nogensinde i Danmark med over 650.000 solgte eksemplarer.

  Indtil 2010 havde pladen desuden rekorden som værende nummer 1 på hitlisten i længst tid, men denne blev slået af Rasmus Seebachs "Rasmus Seebach".

  Dette bliver også startskuddet for bandet "Bellami", som dog undergår en variende besætning i sin levetid.

 • 9. marts 1984

  Pladen "Midt om natten" følges op af filmen af samme navn. Filmen er instrueret af Erik Balling og på rollelisten ses bl.a. Kim Larsen, Erik Clausen, Buster Larsen, Ove Sprogø og Anders Hove.

  Filmen, som bliver beskrevet som en storby-western, bliver starten på et mangeårigt samarbejde mellem Kim Larsen og Erik Clausen.

  April 1984

  Kim Larsen er på en stor Danmarksturne og spiller bl.a. mange aftener i Cirkusbygningen i København, hvoraf en af disse udgør byggestenene til albummet "Kim I Cirkus". Det hæftige turneliv får dog konsekvenser, og Kim Larsen må indlægges med betændelse i bugspytkirtlen.

 • 23. maj 1985

  Livealbummet "Kim i Cirkus" udkommer og er en optagelse af en koncert fra Cirkusbygningen året forinden.

  Sommeren 1985

  Kim Larsen, Clausen & Petersen og Coma Sisters tager på cirkusturne under navnet "Cirkus Himmelblå". Her ses bl.a. Kim Larsen som sælen "Silde-Ole", og hver forestilling sluttes selvfølgelig med "Om Lidt".

 • 3. juni 1986

  "Forklædt som voksen" udkommer. Albummets cover er et billede af en boxer iført habit og hat. Dette var lånt af et af Københavns værtshuset, "Under Uret".

  Albummet har status som det næstbedst sælgende album i Danmark nogensinde - kun overgået af solistens egen "Midt Om Natten" fra 1983.

  Lyden bærer præg af, at der er kommet en blæsersektion til under ledelse af Mek Pek, hvilket kan høres på numre som "Jutlandia" og "Familien skal i skoven".

  Sangen "Om Lidt" er nu til dags hyppigt brug ved begravelser, selvom Kim Larsen ved flere lejligheder har understreget, at det er en cirkussang.

  17. september

  Den nyligt opstartede Himmelblå-fonden med Kim Larsen i spidsen tilbyder Københavns Kommune at opkøbe den besate bygning i Ryesgade og overdrage den til kommunen mod, at de unge BZ'ere kan blive boende i huset på egne betingelser.

 • 13. juni 1988

  "Yummi Yummi" udkommer med sange som "De Smukke Unge Mennesker" og "Vend Kajakken".

  Juli 1988

  Skandinavisk stjernemøde på Momarkedet i Norge, hvor Kim Larsen, Jahn Teigen, Åge Aleksandersen og Bjørn Afzelius sammen spiller "Kringsat af fjender", som både Norge og Kim Larsen har et nært forhold til.

 • 27. november 1989

  "Kielgasten" udkommer og indeholder sange som "Dengang da jeg var lille", "Flyvere i natten" og "Pianomand". Dette album er opkaldt efter spillestedet Kielgasten i Holstebro.

  Pladen bliver efterfulgt af en musical af samme navn, hvor Kim Larsen, Erik Clausen og Left "Sylvester" Petersen igen mødes. Derudover er Ann Hjort og Allan Olsen også at finde på rollelisten.

  Opsætningen foregår på Privatteatret i perioden 1989-1990, og pladens sange fungerer som soundtrack.

 • 1992

  "Wisdom is sexy" udgives. På denne plade finder man "Danas have" og "Gør mig lykkelig". I perioden op til pladen er der stor udskiftning i bandet, og Kim Larsen bliver bandets eneste guitarist.

  Pladen får ikke nogen stor succes, og Kim Larsen ender i denne periode i åben krig med pressen, da han nægter at give dem anmeldereksemplarer, hvilket resulterer i at Ekstra Bladet anmelder et lækket demobånd før udgivelsen.

  Som konsekvens af dette er der svigtende billetsalg, og den stort anlagte turne må nedskaleres.

 • 1994

  Efter et par år med svingende bandnavne og besætninger (herunder "Kim Larsen & Bananrepublikken" og "Kim Larsen & Den Lesbiske Liga" udgives "Hvem kan sige nej til en engel", og der turneres landet rundt under navnet "Kim Larsen & Bell*Star", som består af Mikkel "Ørva" Håkonsson, Martin Andersen, Henning Pold og Morten "Huba" Madsen.

  Pladen, som produceres af Rugsted Og Kreutzfeldt, bliver en stor succes og differentierer sig lydmæssigt kraftigt fra albummet "Wisdom is sexy" med en lettere lyd præget af synthesizers og violinspil.

  I 1994 flytter Kim Larsen fra hovedstaden til Odense for at danne par med Liselotte Kløvborg, og et nyt kapitel er klar til at begynde.

 • 1995

  Efter at være flyttet til Odense danner Kim Larsen bandet Kjukken bestående af Karsten Skovgaard på guitar, Jesper Rosenqvist på trommer og Bo Gryholt på bas. Bandet bliver præsenteret på Drop Inn i København.

  Kim Larsen, Erik Clausen og Peter Ingemann går ind i Ribus-konflikten

  31. december 1995

  Kim Larsen & Kjukken spiller på Rådhuspladsen i København i anledning af at København i 1996 er årets kulturby.
 • 10. juni 1996

  Kjukkens debutalbum, "Kim Larsen & Kjukken", udkommer. Albummet indeholder gamle kendinge som "Om Mange År", som blev anvendt i musicalen "Kielgasten" og "Jyllingevej", som blev skrevet til en radiofølgeton tilbage i starten af 80'erne.

  I 1996 medvirker "Kim Larsen & Kjukken" i en TV-udsendelse, hvor bandet spiller de seneste sange omkring et bord.

  I anledning af Odense Teaters 200-års jubilæum opsættes "Rejsekammeraten" frit efter H.C. Andersen med Kim Larsen i hovedrollen.

 • 4. november 1998

  Kjukkens andet album, "Luft under vingerne" udkommer og får en god modtagelse. Kim Larsen havde i årene forinden skrevet sange til et album på engelsk, men valgte dog at gå den danske vej i stedet.

  Det var oprindelig tænkt, at Kim Larsen skulle spille rollen som gadesangeren Rudolf i TV 2-julekalenderen "Brødrene Mortensens Jul", men da det blev oplyst, at Fætter BR var hovedsponsor, bakkede han ud. Rollen gik i stedet til Flemming "Bamse" Jørgensen.

 • 19. februar 2001

  "Weekend Music" udgives. Albummet indeholder sange på engelsk, fransk og italiensk, hvilket dog ikke falder i anmeldernes smag. Albummet bliver solgt i 35.0000 eksemplarer.

  26. november 2001

  "Weekend Music" efterfølges af "Sange fra glemmebogen". Modsat forgængeren er alle sangene fra den danske (og svenske) sangskat med klassikere som "Den første gang jeg så dig" og "Der var en lørdag aften". Albummet er første del i Kim Larsens "Glemmebog-trilogi", som han længe havde syslet med. Pladen bliver en kæmpe succes og giver tredobbelt platin med over 160.000 solgte eksemplarer.

 • Forår 2002

  Kim Larsen & Kjukken tager på en turne ifm. med udgivelsen af "Sange fra glemmebogen" med en alternativ opsætning. Koncerterne foregår med et siddende publikum og orkester og med en lang række sange, der ikke tidligere har været spillet af Kjukken kom på repertoiret - herunder "Langebro", "Lille Henry" og "Flyvere i natten". Koncerten fra Fredericia Teater bliver senere udgivet på DVD, VHS og CD under titlen "Det var en torsdag aften".

  November 2002

  Det bliver offentliggjort, at Bo Gryholt efter 7 år som bassist i Kjukken vælger at forlade bandet. Gryholt erstattes af den såkaldte "feriedreng" Jesper "Lille Jepper" Haugaard.

  .
 • 5. maj 2006

  Kim Larsen optræder på Store Torv i Aarhus i anledning af befrielsesdagen og fremfører alene på sin guitar to helt nye sange - "Gammel Hankat" og "Hat & Briller".

  14. november 2006

  "Gammel Hankat" udkommer på et album af samme navn med sange som "Fremmed" og "Speedy".

  Efterår 2006

  Kim Larsen takker nej til et ridderkors med orderne:

  "Da jeg ikke synes, det sømmer sig for en gammel gadedreng og popsanger at føre sig frem med kors og bånd og stjerner, takker jeg pænt nej til ridderkorset."

  "Det kunne ellers have været hyggelig at ryge en smøg med dronningen inde i privaten - hvis hun ellers må for personalet.
  "

 • 17. august 2008

  Ad hoc fritidsbandet "Den Gule Negle" bliver stiftet som en modreaktion på stigende antal regler og forbud. Bandet består af Kim Larsen, Thomas Helmig, Johnny Madsen og Klaus Kjellerup (Danser med drenge), og bandet når kun at udgive en single, "Hold dig på måtten", som Kim Larsen & Kjukken de foregående år havde afprøvet ved koncerter.

  14. september 2008

  "Glemmebogen for børn" udkommer som sidste del af "Glemmebogstrilogien". Albummet efterfølges af en efterårsturne, hvor første sæt er et siddende akustisk set, mens anden del er elektrisk.

 • Vinter 2010

  Året starter med en række alternative koncerter, hvor størstedelen af sættet består af helt nye sange, som dog er krydret med gamle kendinge.

  13. april 2010

  Kim Larsen optræder i et TV-program i anledning af Dronning Margrethes 70-årgs fødselsdag med det nytilkomne nummer "Kom igen", som året forinden havde præmieret i Anders "Anden" Matthesens spillefilm "Sorte Kugler". Til gallashowet fortæller Kim Larsen bl.a. om venskabet til Mogens Mogensen.

  3. maj 2010

  Kim Larsen udgiver "Mine damer og herrer", som er hans første soloalbum siden 1994. Oprindeligt skulle dette album være udgivet som en liveoptagelse med tilhørende DVD, men grundet utilfredshed med produktet blev ideen skrottet. I stedet spiller Kim Larsen & Kjukken en koncert i DR Koncerthuset, som bliver sendt i radioen og delvist vist på DR 1.

 • Februar 2014

  Det var planen, at Kim Larsen i marts skulle give tre solokoncerter i Kina i samarbejde med den danske sømandskirke i Hong Kong, men disse bliver aflyst grundet en diskusprolaps.

  Marts 2014

  Efter 19 år i Kjukken vælger trommeslager Jesper Rosenqvist at forlade bandet for i stedet at overtage en vinhandel i Vejle. Det bliver i oktober 2014 offentliggjort, at Jens Langhorn, som har en fortid i Fielfraz, skal overtage pladsen.

 • Vinter 2015

  Efter halvandet års koncertpause er Kim Larsen & Kjukken på scenen igen. Denne gang med Jens Langhorn bag trommerne. Grundet rygoperationer er Kim Larsen nu siddende på en stol på scenen og må ty til stok.

  En række koncerter inde i touren får Kim Larsen så mange problemer med ryggen, at han får svært ved at spille hele rytmeguitarsektionen selv. Heldigvis var Kjukken forberedt, og impressario gennem mange år, Jørn "Ørn" Jeppesen, træder til og giver en guitarhånd med.

 • 7. april 2017

  Efter over fire år uden nyt albummateriale, udkommer albummet "Øst for Vesterled". Perioden fra "Du glade verden" og "Øst for Vesterled" er Kim Larsens længste uden nyt album.

  Albummet, der generelt får pæne anmeldelser, indeholder bl.a. sangen "Stativ Stakit Kasket", som blev spillet live i 2007 før "Huset Med De 100 Døre" og "Moder Jord", som året forinden blev udgivet som single.

  Vinter 2017

  Kim Larsen & Kjukken udgiver overraskende singlen "Schwarze Rose, Rosemarie", som bliver sunget på tysk.

Nyeste album

Sange fra første sal Sange fra første sal
(2019)

Tour 2018

28/06 Den Grønne v/Nyborg Slot
Nyborg
29/06 Kulturværftet, Havnefronten
Helsingør
30/06 Rønnebæksholm
Næstved
05/07 Grindsted Stadion
Grindsted
06/07 Gram Slot
Gram
07/07 Lemvig Gamle Stadion
Lemvig
12/07 Musikhuzets Gårdhave
Bornholm
13/07 Tivoli
København
14/07 Gl. Estrup - Herregårdsmuseet
Auning
19/07 Sct. Knuds Kilde
Hjørring
20/07 Trädgårns Utescene
Göteborg
21/07 Folkets Park
Malmö
26/07 Canal Street Festival
Arendal
27/07 Wrightegaarden
Langesund
28/07 Fredriksvern Verft
Stavern
Se hele tourlisten