Banner

KonkurrenceBestil bogen

Udkommer d. 02. november 2021

Gasolin' - gudernes vilje
Jacob Wendt Jensen og Niels Ole Baadsgaard

I november 1971 udkom Gasolin’s selvbetitlede debutalbum. Her 50 år senere kan vi glæde os til at læse hele historien om bandet krydret med hidtil ukendte anekdoter i bogen “Gasolin’ - gudernes vilje” af Jacob Wendt Jensen og Niels Ole Baadsgaard. Historien er fortalt af bandet selv samt af mere end 40 mennesker i kredsen omkring Gasolin’. Takket være hidtil ikke offentliggjorte interviews fra Anders Østergaards film “Gasolin’” kommer også Kim Larsen i tale. Fans kan altså se frem til den ultimative fortælling om tiden største danske rockorkester.

Vi har i forbindelse med udgivelsen taget en snak med den ene forfatter, Jacob Wendt Jensen, som fortæller om tilblivelsen af bogen. Desuden har vi fået mulighed for at uddele tre eksemplarer af bogen i en konkurrence, som du kan finde nederst på siden.

Bogen udkommer d. 2. november 2021.

Interview med Jacob Wendt Jensen

Du har skrevet bøger om bl.a. Lise Nørgaard, Victor Borge og Ove Sprogøe. Hvorfra opstod ideen om at skrive en bog om Gasolin, og hvad er dit eget forhold til musikken?

- "Denne gang - og det er aldrig sket før - kom der en henvendelse fra Niels Ole Baadsgaard. Han er en dedikeret mand udenfor forfatterbranchen og musikbranchen, der havde gået og tænkt på, at der manglede en bog om Gasolin’. Han syntes, at der med tiden, efterhånden som Kim Larsens fik sin store og flotte solo-karriere, er opstået lidt tvivl angående hvilke numre der egentlig var Gasolin’ og hvilke der var Kim Larsen. Og jeg giver ham ret. Han fandt så den helt rigtige journalist til at hjælpe ham.

Bogen er således lavet på den måde, at Niels Ole gik de første runder hos de nulevende Gasolin’-medlemmer for at høre, om de ville være med, og dernæst har vi lavet de fleste interviews sammen, og jeg har så skrevet teksten.

Mit forhold til musikken er, at jeg altid har hørt den. For mig selv til at begynde med. Dernæste med mine unger (prøv lige at sætte “Bingo” på i bilen med små børn og bed dem synge med!) og siden igen og igen, fordi musikken har en slidstyrke og et myldrende liv, som jeg faktisk aldrig har hørt magen til i anden rockmusik."


Der er de seneste 50 år lavet mange film, tv-udsendelser og bøger om Gasolin’ og Kim Larsen især. Hvordan bidrager “Gasolin’ - gudernes vilje” til fortællingen af denne historie?

- "Vi har - ud over Gas-medlemmerne - interviewet knap 40 af de mennesker, der har arbejdet sammen med bandet, har kendt dem i de r bandet eksisterede, har spillet sammen med dem, har været gift med dem og hjulpet dem på forskellig vis. Så vores bog er “sidste udkald” i forhold til at få “alle” anekdoter bragt til torvs, mens tid er. Vi skal huske, at de fleste vi har interviewet er i anden del af 70’erne. Og i den forbindelse er det vigtigt at takke Anders Østergaard, der lavede den mesterlige dokumentarfilm i 2006. Vi har fået lov til at citere fra hans materiale på 24 timers interview, hvilket har været vigtigt for os - især i tilfældet Kim Larsen af indlysende grunde. Alt i alt byder den kronologiske fortælling på godt og vel 900 citater."

Det er ca. 43 år siden Gasolin’ spillede det, der med få undtagelser skulle blive den sidste koncert. Hvorfor tror du, at man i 2021 stadig snakker om orkestret?

- "Hvis du får eksempel går på Spotify of tjekker antallet af månedlige gæster hos danske bands fra 70’erne, så ligger Gasolin’ i toppen, og de har solgt mere end 4 mio. plader gennem tiderne i Skandinavien. Og der er en grund til, at de blev så populære, og stadig er det. De skrev om deres hverdag på Christianshavn, og det gjorde de så indfølt, at alle kunne leve med. Deres tekster var universelle, så vi kan næsten alle identificere os med dem. Og så har de en ægthed der ikke kan købes for penge. Jeg synes tydeligt, man kan høre, at de fire gutter sled sammen i døgndrift for at skabe musik, der stritter af dem alle fire, og i det hele taget stritter så mange steder hen, at du aldrig bliver træt af den. Vi hører også Gasolin’ om 50 år."

Konkurrence

Kjukken.dk har fået mulighed for at udlodde to eksemplarer i en konkurrence.

Alt, du skal gøre for at deltage, er at svare på spørgsmålet nedenfor - kan du ikke svaret, kan du med sikkerhed få hjælp rundt omkring på kjukken.dk.
Vi trækker tre vindere mandag den 1. november 2021 ved lodtrænkning blandt de rigtige svar, og vinderne får direkte besked.

Bemærk:
- Alle felter markeret med '*' skal udfyldes.
- Det er kun tilladt at deltage én gang pr. person.

Konkurrencen er slut.

Nyeste album

Sange fra første sal Sange fra første sal
(2019)

Tour 2018

28/06 Den Grønne v/Nyborg Slot
Nyborg
29/06 Kulturværftet, Havnefronten
Helsingør
30/06 Rønnebæksholm
Næstved
05/07 Grindsted Stadion
Grindsted
06/07 Gram Slot
Gram
07/07 Lemvig Gamle Stadion
Lemvig
12/07 Musikhuzets Gårdhave
Bornholm
13/07 Tivoli
København
14/07 Gl. Estrup - Herregårdsmuseet
Auning
19/07 Sct. Knuds Kilde
Hjørring
20/07 Trädgårns Utescene
Göteborg
21/07 Folkets Park
Malmö
26/07 Canal Street Festival
Arendal
27/07 Wrightegaarden
Langesund
28/07 Fredriksvern Verft
Stavern
Se hele tourlisten