Opslagstavlen [http://kjukken.dk/forum]
Køb - Salg - Bytte - Vurdering [http://kjukken.dk/forum/viewboard.php?BoardID=4]
Re: V: Gas 2 Engelsk 1. tryk hvad er den værd? [http://kjukken.dk/forum/viewtopic.php?TopicID=861]
[http://kjukken.dk/forum/viewtopic.php?TopicID=861#12141]

Kasper 
Okt 17, 2004 Kl. 07:46 AM
Re: V: Gas 2 Engelsk 1. tryk hvad er den værd?

Citér:
Seve wrote:
? Jeg syntes ofte at du skriver at folk skal lære at citere ordentligt. Er det sådan du lige har gjort ?



Det skulle jeg mene. På skrift plejer man at bruge gåseøjne omkring det citerede. Klip i sætninger, så man mangler starten eller slutningen, eller hvis man fjerner noget fra midten (dog sådan at betydningen ikke ændres), markeres med tre punktummer udenfor gåseøjnene. Ligeledes ved henførende stedord og andre tilfælde, som ikke umiddelbart virker klart i sammenhængen, kan forklares ved at tilføje en startparentes med forklaring, derefter et komma, så betegnelsen "red." og endelig en slutparentes. Skal man være formel i citeringen kan benyttes betegnelserne "citat" og "citat slut" ved start og slut på citatet.
Internettet har dog skabt andre behov for citatmuligheder grundet teknikken. I nyhedsgrupper citerer man ved at skrive et ">" foran hver citeret linje, hvilket dog som oftest klares ved at opsætte newsreaderen til det. Gåseøjne bruges i praksis ikke på internettet, og dermed falder brugsmuligheden for de tre punktummer også væk, hvis man vil undgå misforståelser. Udklip af hele sætninger kan markeres med "[klip]", mens udklip midt i sætninger skal markeres med "[klip]" (eller "[cut]" eller på anden ikke misforståelig vis). Læseren vil derfor kunne se, at der er foretaget en form for tilpasning, og der vil som oftest være mulighed for at gå tilbage for at se det oprindelige indlæg. Jeg kan godt se det problematiske i at skrive "[klip]" i dette forum udfra den måde, som forummet er sat op til at citere, men alternativt skulle citatet sættes op i to citatblokke, hvilket både er "besværligt" (der skal bruges tF-koder) og det besværliggør også læsningen og dermed sammenhængen at bryde sætninger op på den måde. Det, jeg i særdeleshed har været ude efter, er, når folk skriver deres citater inde i tF-kode-omgrænsede områder, så læseren dels skal lede efter skribentens svar/kommentar, og dels værre endnu, at dette svar/kommentar på skærmen bliver tillagt en tidligere skribent i tråden.
Det er min opfattelse, at de få gange hvor jeg har fejlciteret, så er det sket så tydeligt, at der ikke kan herske tvivl om, at der er tale om bevidst fejlcitering mhp at påpege visse finurligheder uden på nogen måde at manipulere skribentens mening. Hvis du eller andre mod forventning kan finde meningsforstyrrende citering fra min side, så vil jeg meget gerne orienteres om det, så jeg kan tage højde for det fremover.

[Edited by Kasper på Okt 17, 2004 Kl. 07:47 AM]



Besøgende siden 2002
 
tForum version b0.94.2.3 (© 2003 tForumDevTeam)