Opslagstavlen [http://kjukken.dk/forum]
Opslagstavlen [http://kjukken.dk/forum/viewboard.php?BoardID=1]
Re: Kim Larsen genudgiver 16 CDer [http://kjukken.dk/forum/viewtopic.php?TopicID=6857]
[http://kjukken.dk/forum/viewtopic.php?TopicID=6857#1050139]

Jeppe 
Nov 11, 2011 Kl. 04:09 PM
Re: Kim Larsen genudgiver 16 CDer

Ja, jeg kan godt se, det lige kræver en forklaring.
Først og fremmest er det ikke nødvendigvis mp3-filer, der ligger på en iPod. Apple har deres eget lossless-format, som i korte træk er cd-kvalitet. Men ja, hovedparten bruger iPods som mp3-afspiller.
Problemet findes typisk i studiet - du kan bare søge efter loudness war, som i korte træk beskriver, hvordan lyden skal være så høj som mulig for dels at skabe hurtig interesse og dels for at det kan lyde højt nok på diverse mp3-afspillere (deraf iPod-venlig). Jeg har ofte haft problemer med fx "Midt om natten", der absolut ikke er så høj som de nyere udgivelser. Jeg er ikke selv så meget inde i det, men du kan læse dig til det meste.

Alt i alt gør dette, at remastering ikke altid gavner i forhold til lydkvalitet. Dermed ikke sagt, at det sagtens kan have en positiv effekt også pga. ny teknologi og bedre digitale overførsler.

Jeg fandt forresten denne video, der viser fænomenet meget godt: http://www.youtube.com/watch?v=3Gmex_4hreQ

Og jeg kan næsten med garanti sige, at volumen bliver skudt i vejret, for det er tilfældet med Kielgasten-cd'en som jo blev genudsendt for et par år siden.

Jeg vil igen gerne lige pointere, at jeg ikke er ekspert på emnet, samt at jeg ikke siger, at de genudsendte albums kommer til at lyde ringere end originalen, for selvfølgelig er der mange eksempler på tydelige forbedringer. Der er bare en kedelig tendens til, at man ved remastering skruer lyden mere op end den egentlig kan tåle, hvorved nuancerne forsvinder. Musik nu om dage bliver jo ofte produceret med henblik på streaming og mp3-filer og ikke et voldsomt hifianlæg.




Besøgende siden 2002
 
tForum version b0.94.2.3 (© 2003 tForumDevTeam)