Opslagstavlen [http://kjukken.dk/forum]
Opslagstavlen [http://kjukken.dk/forum/viewboard.php?BoardID=1]
Re: Beckerlee om DMA [http://kjukken.dk/forum/viewtopic.php?TopicID=4204]
[http://kjukken.dk/forum/viewtopic.php?TopicID=4204#1031336]

Bass 
Mar 08, 2007 Kl. 04:23 PM
Re: Beckerlee om DMA

Ulrik Ørum-Petersen, der er uddannet i Music Management, og i dag manager for Veto og medejer af pladeselskabet Tabu, er til gengæld lodret uenig med Beckerlee, og skriver i sin mail:

"Hans (Beckerlee red.) synspunkter bærer præg af at han har udgivet plader i en svunden tid.

Kunstnerne ved årets DMA havde netop noget at fejre. Den kraftige stigning i nomineringer til de uafhængige selskaber er nemlig også ensbetydende med, at kunstnerne har fået større økonomisk og kunstnerisk frihed.

Aftaleformerne har ændret sig markant over de seneste år og mange kunstnere er i dag enten selv medejere af deres master eller har såkaldte split-risk-deals, hvor overskuddet deles mellem pladeselskab og kunstner.

At Franz er blevet røvrendt at sit pladeselskab for 20 år siden, er ikke ens betydende med at nutidens, noget mere oplyste artister, også bliver det."

Ser man på statistikken har Ulrik Ørum en pointe. Ud af 74 nominerede bands til årets DMA, var de 46 tilknyttet uafhængige danske pladeselskaber, og blandt de 14 danske vinderne var der faktisk kun en enkelt kunstner fra et af de fire multinationale pladeselskaber (Sony-BMG, EMI, Warner og Universal), nemlig Peter Sommer fra Sony-BMG, der vandt for "Årets Danske Pop Udgivelse".


Bass siger: Ørum har helt klart en pointe her. Beckerlee er et fortidslevn...




Besøgende siden 2002
 
tForum version b0.94.2.3 (© 2003 tForumDevTeam)