Onlinediskografi over Gasolin's og Kim Larsens udgivelser

 

3457 udgivelser listet 3878 gange på 91 sider.

 

 

 

Seneste tilføjelser/rettelser:

 

25/02-18. Egentlig diskografi/Vinylsingler. Oprettet Silky Sally/ (2017) med billeder.

25/02-18. Egentlig diskografi/LP'er. Oprettet Black Box Vinyl Edition, Gasolin' (2017), Gasolin' 2 (2017), Gasolin' 3 (2017), Stakkels Jim (2017), Gas 5 (2017), Live Sådan (2017), Efter Endnu En Dag (2017) og Gør Det Noget (2017) med billeder.

29/11-17. Gæste- og solodiskografi/Wili Jönsson/Maxier. Oprettet Bolværket 4 med billeder.

29/11-17. Diverse/Bøger/Biografier mm. Oprettet Larsen (5. udgave) med billeder. Bogen er "print on demand", hvilket ikke fremgår af det fysiske produkt. Jeg har dermed valgt at medtage den trods min kommentar af 15/8-2015. Jeg kan således heller ikke afvise, at der er medtaget andre "print on demand"-udgivelser i diskografien.

29/11-17. Coverversioner/CD'er. Tilføjet supplerende kommentar til Olé Olé Olé.

29/11-17. Samplediskografi/CD'er. Oprettet Julemusik 2017* med billeder.

18/11-17. Gæste- og solodiskografi/Franz Beckerlee/LP'er. Tilføjet supplerende kommentar om folieret promo af M144 (Shadoks) med billede.

18/11-17. Coverversioner/MC'er. Oprettet Mr. Music Dansband 1993 Nr. 5 med billeder.

18/11-17. Gæstediskografi/Gasolin'/DVD'er. Oprettet Husker Du...1970-1979 med billeder.

18/11-17. Coverversioner/CD'er. Billeder af Cirkus Summarum 2015 (promo).

11/11-17. Gæste- og solodiskografi/Wili Jönsson/CD'er. Oprettet From The Vaults & More med billeder.

11/11-17. Gæstediskografi/Gasolin'/DVD'er. Oprettet Husker Du...1960-1979 med billeder.

11/11-17. Gæste- og solodiskografi/Franz Beckerlee/LP'er. Oprettet Guld & Grønne Skove (guldfarvet vinyl) og Guld & Grønne Skove (sort vinyl) med billeder.

11/11-17. Egentlig diskografi/LP'er. Oprettet Guld & Grønne Skove (guldfarvet vinyl) og Guld & Grønne Skove (sort vinyl) med billeder.

18/10-17. Gæste- og solodiskografi/Wili Jönsson/CD'er. Oprettet Closer To The Fire (Indonesien) med billeder.

18/10-17. Diverse/Båndalternativer. Oprettet en andet oplag af 14 Topp Hits.

18/10-17. Diverse/Bøger/Andre relevante bøger. Oprettet Pop Årbogen 81 med billeder.

18/10-17. Gæstediskografi/Gasolin'/DVD'er. Oprettet Husker Du...1971 (salgsudgave) og Husker Du...1971 (Familie Journal) med billeder.

01/10-17. Gæste- og solodiskografi/Wili Jönsson/CDsingler. Oprettet Restless Yellow Night med billeder.

01/10-17. Coverversioner/CD'er. Billeder af Nie Högt.

01/10-17. Diverse/Fejltryk/LP'er. Oprettet Midt Om Natten (b-label uden magentarød) med billede.

01/10-17. Gæste- og solodiskografi/Søren Berlev/LP'er. Oprettet Reunion med billeder.

17/09-17. Diverse/Testpresninger/LP'er. Oprettet Hvem Kan Sige Nej Til En Engel.

17/09-17. Diverse/"Hjemmelavede". Oprettet Baby Blue.

17/09-17. Coverversioner/CD'er. Oprettet Jeg Ved Jeg Kan og Just Another Day At The Office med billeder.

17/09-17. Coverversioner/MC'er. Oprettet The Best Of...Back To Back (Bulgarien) med billeder.

13/09-17. Diverse/"Hjemmelavede". Oprettet "7-9-13" Premix Unmastered.

13/09-17. Diverse/Bøger/Andre relevante bøger. I forlængelse af definitionsændringen fra i går er oprettet Rock Årbogen 79/80, Rock 94, Pop 74, Pop 76, Pop 77, Pop 78, Pop 79, Top Pop 77, Top Pop 78 og Top Pop 79 med billeder.

13/09-17. Egentlig diskografi/LP'er. Oprettet Hvem Kan Sige Nej Til En Engel (2LP) med billeder.

12/09-17. Coverversioner/CD'er. Oprettet Sange Man Aldrig Glemmer og Sange Man Aldrig Glemmer Vol. 2 med billeder.

12/09-17. Diverse/Bøger/Andre relevante bøger. Denne sektion af diskografien har altid haft til hensigt at vise et selektivt udvalg af relevante bøger, da det ikke er diskografisk materiale, hvor resten af diskografien har til hensigt at være komplet. Henset til at der jævnligt på diverse markedspladser handles bøger med Gasolin'-relevans, som ikke er vist i dette selektive udvalg, så er graden af relevans omtrent nedsat til, at der vises et eller flere billeder samt nogle linjers tekst subsidiært nogle flere linjers tekst, hvor der tidligere har været en selektiv forventning om et decideret kapital/sektion eller i hvert fald mere omfattende omtale. I denne forbindelse er oprettet Rockens Hvem Ved Mest, Filmens Hvem Ved Mest, Roadie Roadie, Rare Danish Rock Albums 1958-1977, Bogen Om Pop Og Rock, Beat & Folkemusik, Ekko '76 og Min Bedste Opskrift med billeder.

10/09-17. Diverse/"Hjemmelavede". Flyttet Sid Ste Nyt Uge 37 98 fra Samplediskografi/CD'er samt oprettet Sid Ste Nyt Uge 04 99.

10/09-17. Samplediskografi/CD'er. Flyttet Sid Ste Nyt Uge 37 98 til Diverse/"Hjemmelavede".

10/09-17. Diverse/Bøger/Programmer. Slettet Skæve Dage I Thy. Gasolin og Kajs Camping er nævnt under medvirkende kunstnere men ellers ingen relevans.

10/09-17. Coverversioner/LP'er. Oprettet Sveriges Bästa Dansband 3+4 med billeder.

10/09-17. Coverversioner/CD'er. Oprettet Samlade Hits 1977-1996 (2007) samt Drängavisan (2006) med billeder.

10/09-17. Coverversioner/MC'er. Billeder af Våra Bästa Dansband (8MC).

Ældre tilføjelser/rettelser.

 

 

Diskografien består af fem dele:

-"Egentlig diskografi" hvor enten Gasolin', Kim Larsen (med diverse backinggroups), Sylvester's Juke-Box og/eller Starfuckers er udgiver (eller medudgiver). De meget få S-, CDS- og MAXI-samplere er tillige medtaget her.

-"Samplediskografi" hvor enten Gasolin', Kim Larsen (med diverse backinggroups), Sylvester's Juke-Box og/eller Starfuckers medvirker med en eller flere sange.

-"Gæste- og solodiskografi" med alt hvad Franz Beckerlee, Søren Berlev, Wili Jønsson og Bjørn Uglebjerg har medvirket på under alle andre navne end Gasolin'; dvs. både ordinære albums, singleudgivelser, compilations og samplere. Derudover de udgivelser med Kim Larsen, hvor han har medvirket på en eller flere sange uden at være angivet som udgiver, eller hvor han har skrevet tekst og/eller musik til en eller flere sange, som ikke optræder på nogle af hans egne udgivelser. Og endelig de udgivelser, hvor Gasolin' har medvirket uden at være angivet som udgiver. For Kim Larsen og Gasolin' er samplere listet separat. Hvis de krediteres uden egentligt at have deltaget, så medtages kun de udgaver, hvor krediteringen findes på, og ikke senere genudgivelser eller singler med samme optagelser.

-"Coverversioner" med alle de sange som Gasolin' og/eller Kim Larsen har skrevet musik og/eller tekst til og derefter udgivet, og som en anden kunstner eller gruppe senere har genindspillet og udgivet. Dette indebærer, at sange som "Jeg Ved En Lærkerede", "Den Allersidste Dans" og "Kringsat Av Fiender" ikke medtages, da det er tredjepart, som har skrevet tekst og musik; dette også selvom det må antages, at genindspilleren har været inspireret af Gasolin' eller Kim Larsen - helt undtagelsesvist medtages sangene dog, hvis Gasolin' og/eller Kim Larsen har ændret i originalteksten, og den samme tekstændring bibeholdes i en anden kunstners senere indspilning ELLER hvis Gasolin' eller Kim Larsen fejlagtigt er krediteret for en anden kunstners udgivelse. Under dette punkt medtages i øvrigt samplinger og andre kunstneres remixs af Gasolin'- og Kim Larsen-indspilninger.

-"Diverse samleobjekter" med alle de specielle udgivelser, som generelt kun har samlernes interesse. Omfatter bl.a. stemplede promoer, presse- og promotionark, bøger og nodehæfter. Der mangler givetvis en hel del udgivelser i denne del af diskografien, som trods alt bare skal ses som, hvad det er lykkedes mig at få nogenlunde sikre oplysninger om. Derudover en lang liste over udgivelser, som er omtalt i diverse sammenhænge, men som ikke kan påvises udgivet.

 

Diskografien er meget omfattende og forsøger så vidt muligt at tage ALT materiale med, som falder ind under de behandlede kategorier. En udgivelse betragtes som to udgaver, hvis der er forskel på oplysningerne på labelserne (eks.: Stakkels Jim-LP med orange label), coveret (eks.: What A Lemon-LP, NL og Værsgo-MC), inserts, innersleeve og/eller vinylfarven (eks.: Live I Skandinavien-LP), men ikke hvis der er farveforskelle i trykket (eks.: Live I Skandinavien-LP) eller forskellige papirtyper (eks.: Live I Skandinavien-LP og ordinære Gasolin-CDer) eller papirtykkelser (eks.: Før Natten Bliver Til Dag-LP og  5 Eiffel-maxi), men ved store forskelle er dette dog nævnt ved udgivelsen. For kassettebånd gælder, at der er tale om en selvstændig udgave, hvis omslagene er forskellige (herunder tilsyneladende bevidst farveændring af dele af omslaget), hvis labelen indeholder forskellige oplysninger eller hvis trykket på båndet indeholder forskellige oplysninger. Dermed betragtes et kassettebånd ikke som en selvstændig udgave men som et alternativt oplag, hvis der er forskel på rudestørrelsen, labelfarven, båndfarven, kassettefarven, diverse symboler på båndet eller skruer eller forskelligt placerede skruer. Visse udgivelser har der været problemer med at fastlægge hvilke covere, der passer til hvilke labels (eks.: Dame Fuego-singler, og Tik Tik-singler) grundet sløsethed fra pladeselskab; i så fald vil det være "tilfældigt" hvilke covere, som er vist sammen med hvilke labels, men således, at det viste antal udgivelser er max[forskellige labels; forskellige covere]. Bemærk at en del udgivelser står på to (eks.: visse Frede Fup-singler og visse Det Bedste Af Dansk Musik-CDer) eller mange (eks.: Midt Om Natten og 5 Eiffel) sider, da de opfylder to eller flere siders kriterier. Ved bokssæts vises boksen samt oplysninger om, hvad boksen indeholder; det angivne indhold kan ses der, hvor det som selvstændig udgivelse ville optræde i diskografien (delindhold af et bokssæt, som ikke er relevant for diskografien vises ikke). Udgivelser uden specifikt labeltryk listes udelukkende uden billeder i en speciel kategori under "diverse", såfremt udgivelser faktisk kan bekræftes som valide.

 

 

Der er følgende oplysninger til de enkelte udgivelser:

- Kunstner (som skrevet på udgivelsen)

- Titel (for singler angives alle sangene i stedet, hvis udgivelsen ingen titel har)

- Relevant(e) sang(e) (kun angivet for samplere samt visse udgivelser i gæste- og solodiskografien)

- Instrument(er) (kun angivet i gæste- og solodiskografien for ordinære udgivelser)

- Udgivende selskab

-  Produktions-, bestillings- eller katalognummer (En del CBS-udgivelser har et "s" foran tallet. Dette er konsekvent udeladt, da det i det fleste tilfælde ikke står både på cover og label)

-Årstal (hvis angivet på udgivelsen. Genudgivelser er normalt angivet med førsteudgavens udgivelsesår)

- Land, udgivelsen er trykt i/land, udgivelsen hovedsageligt er beregnet for.

- Rettighedsforvalter (flere forskellige er adskilt af kommaer)

Oplysningerne er i videst muligt omfang gengivet fra den enkelte udgivelse. Hvis oplysningen mangler på udgivelsen, er det angivet ved "-", selv om oplysningen er kendt fra anden kilde

 

 

Single eller album?:

Vinyl: 7" (både egentlige singler og EPer) er placeret under singler. 12" (både 33 rpm og 45 rpm) med under tyve minutters spilletid er placeret under maxier. 12" med over tyve minutters spilletid er placeret under LPer.

Kassettebånd: Der er ikke foretaget nogen opdeling (uanset spilletid)

Compact disc: Alt under 20 minutters spilletid, hvis det enten højst har tre numre eller kun har ét nummer men gerne i mange versioner, er placeret under CDsingler. Hvis der er tale om uddrag fra et album, er det ligeledes placeret under CDsingler, med mindre der er tale om en "smagsprøve", hvor antallet af numre omtrent modsvarer antallet på den tilhørende CD eller alternativt en fuldtidsCD. Alt andet herunder CDmaxier er kategoriseret under CDer. Reglerne er lidt flydende og vil blive tolket efter behag med udgangspunkt i kunstners og pladeforlags formål med udgivelsen.

 

 

Tak til følgende personer som velvilligt har brugt deres tid til at komme med billeder og/eller oplysninger til denne diskografi (alfabetisk):
Brian Bager
Kim Byskou
Henning Christensen
Jesper Elvang
Dennis Hansen
Mikkel Hansen
Jack Jensen
Michael Jensen
Peter Jørgensen
Anders Karlsson
Ole Kristiansen
Christian Mogensen
Morten Møller
Jens Næsland
Kim"Zoom" Olesen
Peter Olsen
Gunner Pedersen
Jesper Kirkeby Pedersen
Håkan Pettersson
Lars Pinderup
Jacob Kvist Poulsen
Peter Poulsen
Torben "Seve" Severinsen
Ole Stig
Lars Svendsen
Jan Wenneberg

 

 

Har du rettelser, tilføjelser eller kommentarer i øvrigt til indholdet på denne side, eller ligger du inde med materiale, som der mangler billeder af på siden, er du mere end velkommen til at kontakte mig (men kontakt mig før, at du skanner e.lign.): (Ligeledes ønskes billeder af en del sorte kassettebånd i bedre opløsninger, da man pt. på en del billeder ikke kan se enkelthederne)

Kasper N. Jensen 48706147 eller 23826149

 Jeg har sammensat og redigerer diskografien på dette site efter aftale med Kjukken.dk

 

Sitet er optimeret til en skærmopløsning på 1024*768, men menuen, som er det kritiske punkt, er tilpasset, så den også kan bruges ved en skærmopløsning på 800*600. Lavere skærmopløsninger (herunder 640*480) kan ikke anbefales - i stedet kan det anbefales at købe en nyere monitor. En højere skærmopløsning giver heller ikke problemer bortset fra, at alt ser mindre ud. Sitet er testet i IE 5, 5.5, 6, 7, 8 og 9 samt Google Chrome og Safari, så det er muligt, at det ikke fungerer optimalt i andre lidet brugte browsere.