Udskiv dette emne    Marker denne som ulæst 

Poster
Indlæg    
Christian
Status: Forumgnom
Beskeder: 394
Oprettet: Mar 15, 2004
IP: Gemt
3000 hyldede Kong Kim [Indlæg #1]

3000 hyldede Kong Kim

Ringkjøbing Amts Dagblad 26. juli 2004, 1. sektion, side 7

De røde lygter kom på overtid lørdag aften i Bork, hvor 500 gik forgæves efter billet

Af Lena Jeppesen

De røde lygter kom på overtid lørdag aften i Bork, hvor 500 gik forgæves efter billet
- Larsen! Larsen! Larsen!
Råbet gav genlyd i det mørklagte telt på Bork Havnefestival, hvor 3000 tilhørere bare ikke kunne vente længere på at få Kim Larsen og Kjukken på scenen.
Forventningerne blev mere end indfriet. Fra Larsen satte i med »Spillemand« til sidste tone i ekstranumrene kogte teltet bogstavelig talt.
Sikke en koncert. Man skal tilbage til 90'ernes Lilholt-koncerter på Tarm Festivalen for at have oplevet en tilsvarende stemning.

500 gik forgæves

Der blev jublet, sunget, og svajet, men ikke danset. For det var der simpelt hen ikke plads til ved den totalt udsolgte koncert, som over 500 måtte nøjes med at høre udefra, fordi der ikke var flere billetter.
Faktisk sang publikum så højt og flot, at det imellem kneb at høre Kim Larsen! Og det siger ikke så lidt.
- Undskyld jeg afbryder!, lød det da også fra lune Larsen, da folk i flere minutter havde sunget omkvædet af »Gør mig lykkelig«.
Jo, Kim er konge af Bork med en kultstatus, som han kvitterede for med intense udgaver af en række af sine store hits fra »Joanna« til »Det var en lørdag aften« og »Kvinde min«, som fik folk til at gå helt amok.
Det gjorde de også med lige så god grund under »Rabalderstræde«. Her beviste en sprudlende glad Kim Larsen, at han stadig kan rocke som i de gode gamle Gasolin-dage.
Og gåsehuden bredte sig i det sveddryppende telt, da han slog direkte over i antikrigssangen »Kringsat af fjender«.
Stærkt, Larsen. Kom snart igen.
Olé, olé, olé
De eneste, der næppe nød koncerten, var aftenens sidste band Zididada, der - som forsanger Jimmy Colding udtrykte det - havde »den tunge opgave at forsøge at få teltet bare halvt så meget op at ringe«.
Og bandet fortjener al mulig ros, for det lykkedes.
Med masser af iørefaldende hits, energi og engagement skabte Zididada »Party - olé, olé, olé!« med dans og fællessang blandt de cirka 2400 tilhørere, der var blevet tilbage i teltet.
Et flot punktum for en mindeværdig festival.

Billedtekst:
Kim Larsen - eller måske snarere King Larsen - blev modtaget som en konge i Bork og kvitterede med et brag af en koncert. Her er han på scenen ved en af sine tidligere koncerter på Bork Havnefestival. - Arkivfoto: Jørgen Kirk.

Jul 30, 2004 Kl. 10:46 AM
Udskriv

Spring til:
Brugernavn: kode: Mistet din kode?

Besøgende siden 2002
 
tForum version b0.94.2.3 (© 2003 tForumDevTeam)