Opslagstavlen [http://kjukken.dk/forum]
Opslagstavlen [http://kjukken.dk/forum/viewboard.php?BoardID=1]
Re: EKSTRA KONCERT 02-12-08 [http://kjukken.dk/forum/viewtopic.php?TopicID=5495]
[http://kjukken.dk/forum/viewtopic.php?TopicID=5495#1040722]

Baggaardskatten 
Nov 10, 2008 Kl. 09:27 PM
Re: EKSTRA KONCERT 02-12-08

Citér:
kimzoom wrote:
Jeg er da glad for at det er en EN DAGS optagelse, for så vil lyd og billede jo nok passe sammen under hele koncerten.


Ja, billede og lyd passede ikke altid 100% sammen i visse sange på 'En Lille Pose Støj', fordi de sikkert har taget billede fra den ene aften og mixet lyden over fra den anden aften. - Til forklaring: Jeg lagde nemlig mærke til et par steder i nogle få sange, at der indimellem på Jesper Rosenqvist's slag på bækkenerne ikke var lyd, sikkert fordi at billed for sig selv og lyd for sig selv i samme sang nok var taget fra de to forskellige aftener. Og et plus er hvis de spiller efter en metronom eller sequencer, så rytmen også passer fra de to aftener, for så er det nemmere at rette i.

Hvis det derimod er optaget på én aften, retter man i det, enten ved at tage brudstykker fra et bestemt sted i den samme sang hvor musik og lyd passer sammen og overlapper det sted hvor fejlen ligger, så det ikke kan høres. Eller hvis det er helt galt, vælger man måske at undlade lige den sang hvor der er lavet flest fejl. Og hvis frontmanden har glemt at synge eller synger et forkert vers, bliver hans vokal sunget ind i studiet bagefter, og man vælger at bruge klip på nogen af de andre musikere, for at skjule fejlen fra forsangerens side af. - Som eksempel har jeg en officiel live dvd med U2, Mexico City, fra deres Popmart turné i 1997. Alt er optaget på én aften, men et par steder i koncerten lavede de fejl. Man kan høre fejlene på den rå lydoptagelse, der florerer som bootleg diverse steder på nettet, som jeg også fik fingre i. Men til sammenligning med dvd'en, kan det netop ikke ses eller høres, da der er blevet lappet visse steder. Jeg har hørt den koncert ud og ind nu, så jeg kan nemt genkende de steder hvor der er blevet rettet.

Men for mig der synes at det skal lyde så autentisk som muligt, vil jeg helst se en live dvd "real live", så er spændt på om de laver fejl den aften, lol! Og hvis de laver fejl, håber jeg da på at de prøver at rette det bagefter.

- Var bare en forklaring fra min side, da jeg i min fritid arbejder lidt med semiprof videoredigering.



Besøgende siden 2002
 
tForum version b0.94.2.3 (© 2003 tForumDevTeam)