Opslagstavlen [http://kjukken.dk/forum]
Køb - Salg - Bytte - Vurdering [http://kjukken.dk/forum/viewboard.php?BoardID=4]
Re: Gammel Hankat 49,95.... [http://kjukken.dk/forum/viewtopic.php?TopicID=5144]
[http://kjukken.dk/forum/viewtopic.php?TopicID=5144#1037350]

Kasper 
Maj 21, 2008 Kl. 07:42 PM
Re: Gammel Hankat 49,95....

Hvori består skandalen?

Udsalgsprisen er jo ikke et parameter for kvalitet på CDer!

Selve varen er meget skalerbar og koster vel blot nogle ganske få kroner at fremstille i den aktuelle oplagsmængde. Prisen for varen dækker primært reklameomkostninger (er afholdt), kunstnerhonorar samt avance til forretning og forlag.

Det er typisk for et skalerbart produkt som CDer, som kun erhverves én gang pr. køber, at prisen løbende sænkes, efterhånden som de potentielle købere, som har villet betale den hidtidige udsalgspris, har købt CDen, hvorefter prisen atter sænkes periodisk eller permanent for at generere yderligere avance. Prisfaldet/-faldene sker dog med en så taktisk hastighed, at det generelt ikke skulle støde folk, som har betalt en højere pris, såvel som det heller ikke skulle få dem til at spekulere i fremover at udskyde deres indkøb af en fuldprisCD.

Der er i ovenstående betragtning set bort fra situationer, hvor man i detail- eller grossistleddet har forkøbt sig med tidlige midlertidige muligvis betydelige prisfald til følge for at realisere lageret udfra den klassiske betragning om, at et tab skal tages, når det truer.




Besøgende siden 2002
 
tForum version b0.94.2.3 (© 2003 tForumDevTeam)